Badevektens svar på #FakeNews

I dag skulle jeg sende en pakke i posten. Den veide i følge min badevekt svimlende 11,5 kilo så jeg skrapte sammen det jeg hadde og betalte 268 norske riksdaler for å få denne pakken avgårde med det som var et av Norges stoltheter en gang i tiden, nemlig det norske postvesen.

Jeg oppsøkte min nærmeste PIB, det vil si post i butikk (jeg har jobbet med post i butikk men jobbet i kiosk og… ja, du skjønner), og la pakken opp på vekten bare for å dobbeltsjekke at jeg hadde valgt riktig priskategori når det kom til størrelse og vekt. Og fikk hakeslepp.

For der, midt i lørdagshandelen, på selveste kooperativen, ble jeg tatt grundig på senga når det gjelder troverdigheten til badevekta mi. For den har løyet. I flere måneder har den latt meg gå rundt og tro at jeg har fått koronatillegg. Altså, koronatillegg har jeg fått, ingen tvil om det og i alle fall ingen tvil da jeg skulle dra på uniformen her forleden og skjønte fort at her måtte det både kvinnelist og brekkjern og ei halv tube vaselin til for å komme inn i det som en gang i 2019 satt som fot i hanske.

Min badevekt viser to kilo for mye. To kilo! Det betyr at jeg betalte hele 119 kroner ekstra for å sende ei pakke som ikke veide mer enn 9,5 kilo. Jeg ble mildt sagt litt indignert. Men så slo det meg plutselig at men kjære deg, det betyr jo at du faktisk veier to kilo mindre enn det du trodde! Og alle vet jo at det med kvinner, kropp, vekt og badevekt er et meget ømtåelig tema.

Men for å gjøre en kort historie enda kortere – jeg smilte bredt og sa til postmannen at ja ja, det kunne vært verre, det kunne vist seg at badevekta mi viste for lite! Så om de 119 kronene ekstra som tilfalt det norske postvesenet kanskje ikke gavnet lommeboka mi så gavnet det i alle fall meg i form av en liten opptur og en god grunn til å unne seg noe godt i glasset som det heter. For det er viktig å opprettholde vektbalansen enten den går den ene eller den andre veien – når helga er omme er vi tilbake til der vi startet uansett – pluss/minus to.

Uansett form og fasong – det koster.
Bilde: Dagbladet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s