En flod av gjenbruk

Hvor fint er det ikke at man kan legge ut noe for salg eller gi bort noe på Finn og så går det ikke ett minutt en gang før noen vil ha det? Jeg slipper å drasse på noe jeg ikke har plass til og det kan komme til nytte i et annet hjem. Jeg synes gjenbruk er fabelaktig! Et vitrineskap som jeg har hatt noen år, ikke slitt over hodet, ble lagt ut for salg og ett døgn senere ble det hentet. Selv om jeg har kjøpt et helt hus så var det liksom ingen vettug plass å ha skapet så da er det jo bedre at jeg selger det billig til noen som vil ha det enn at jeg kvitter meg av med det på dynga?

Selv jakter jeg på langbord og senger og blir litt overrasket over hvor mye folk faktisk har. Mer eller mindre nye senger gis bort mot henting, langbord med en ørliten skavanke på det ene bordbeinet gis bort og hele spisestuer selges billig fordi «det passer ikke vår stil akkurat nå». Lenestoler som kun har stått til pynt i «her skal mor sitte og lese bøker og drikke vin»-kroken som aldi ble noe annet enn en støvsamlerkrok og sofagrupper som ble kjøpt inn til kjellerstua som alle glemte eksisterte. Finn er et eneste stort kjøpesenter, det er bare det at det meste av det som blir lagt ut er brukt. I stor eller liten grad. Selvsagt er det mye ræl men man kan virkelig gjøre varp.

Vi lever i et overflodssamfunn, det er det ingen tvil om. Jeg har brukt, og bruker mye tid, på Finn på jakt etter godbiter og har funnet ut at sitter du på ei tomt og er svanger med en bygge-bolig-selv-drøm kan du gjøre dette billig ved gjenbruk og med god hjelp fra Finn. Du får kjøkken, bad, møbler, vinduer, dører, lecablokker, plank, takstein, ovner, kokekar og spiker og helt sikkert en oppvaskbørste for en litt rimeligere penge enn om du skulle kjøpe alt nytt. At ikke alle vinduene er like spiller jo egentlig ingen rolle…? Du får i alle fall et hus ingen har maken til! Og har du huset fra før så kan du fint møblere dette uten å måtte ty til Bohus og Italian House og hva de nå heter alle disse butikkene. Se for eksempel her hvordan det kan gjøres. Det finnes noe for enhver smak – moderne, retro, koselig, shabby og industri.

Jeg står på flyttefot og skjemmes over hvor mye jeg har enda jeg har lite. Så nå sorteres det over en lav sko – klær, bøker, kopper og kar går til den lokale gjenbruksbutikken og møbler jeg ikke trenger vil bli lagt ut på Finn. Jeg får litt mindre å fylle flyttebilen med og naturen blir litt glad for at jeg satser på gjenbruk. Det får være min miljøverninnsats akkurat i dag.

PS: Husk å bruke handlenett i stedenfor plastikkposer på butikken! Det er også gjenbruk.

Lyst på ny stol i stua? Det er bare å sette i gang!

thronfolger-foto-designboom

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s